jueves, 18 de octubre de 2012

Pràctica d'imatge

Per treballar amb imatges hem descobert el GIMP:


Gimp-Es



Es tracta d'un programa gratuït que es pot descarregar aquí.



La veritat és que ens ha resultat molt versàtil, intuïtiu i complet. És com una mena de Photoshop en versió light. Però, no hem de confondre light amb senzill, perquè realment es poden fer moltes coses amb el Gimp.

En total han unes tres sessions, hem aprés a retallar i modificar les imatges i el que per jo és el més important; s'ha introduït el concepte de capes a nivell d'edició. No és un concepte fàcil d'assimilar, però és un gran descobriment. Les capes les podríem definir com cada imatge que forma part del total però que pot ser modificada de manera individual. El que es tradueix per exemple en: que podem retocar els ulls d'una imatge (augmentar/disminuir la mida, voltejar-los, aplicar efectes de color...) sense que el conjunt de la imatge sofreixi aquests canvis.

Els resultats són els següents:





Com es pot comprovar, hem retallat per una banda les dos imatges dels micos. Per altra banda, els rostres dels integrants del grup també han set retallats i afegits als rostres dels micus. En total hem fet servir sis imatges.





En aquestes dos imatges, cada rostre forma part d'una capa, la qual pot ser modificda sense afectar a la resta del conjunt, hem pogut triar la mida i la inclinació de cada imatge per separat.


El Gimp és un editor d'imatges molt complet, a més al youtube i per google es poden trobar un munt de tutorials.   

No hay comentarios:

Publicar un comentario