viernes, 25 de enero de 2013

TIC, TIC, TIC

Ja sabeu que jo sempre he set partidari de les TIC a la vida, per tant, si hem de decidir si són positives o no pels centres, sense pensar-ho diria que sí. Són necessàries? ho són. Faciliten i amplien la manera d'atracar-nos als infants: poden consultar imatges entre tots, visitar webs on-line, descobrir junts alhora, compartir dubtes, ens poden seguir des de casa, des d'un mòvil, tablet... Poden adaptar-nos millor als nens: presentar més o menys text/imatges/vídeos, fer-los reflexionar més i potenciar la autonomia personal. De fet, penso que és aquest el principal repte d'un mestre: fer persones autònomes per a la vida. Si ho aconsegueixen, vol dir que han adquirit les competències bàsiques per desenvolupar-se a la vida. Per ser persones de profit, plenes i que poden aportar a la societat la seva persona.

Les TIC  no són la panacea, de fet, no per emprar o conèixer més eines 2.0 ets millor mestre. Les TIC són un projecte, una altra manera d'entendre i veure l'ensenyament i la vida. Formen part de la nostra realitat, de la nostra societat. Si vols mantenir-te separat estàs perdut. Perquè els avanços no tenen volta endarrera, i els mestres no haurien de ser massa conservadors. En cas contrari, mai podríem anar cap endavant.

Una vegada reconeguda la seva importància, i après un poc com fer-les servir. Què ens queda? Tot. Això només és el començament. Queda el més difícil encara, adaptar-les a les nostres necessitats que no són altres que les dels infants. Totes les eines, així com els descobriments científics són importants, però, encara ho són més quan poden aplicar-se amb alguna utilitat per l'ésser humà. No penseu el mateix?

Gràcies a internet podem compartir ipso facto qualsevol tipus d'informació, de projecte, de idea. Aprofitant aquesta oportunitat, col·laboren en el centre, amb les famílies i amb altres persones interessades per millorar totes les situacions que ens trobem. Crec que aquest és el camí. No serà per manca d'eines.

I per acabar, una mostra del que vull transmetre el poden trobar a http://www.educacontic.es, crec que des del primer moment que un estudiant comença els estudis de GEDI, algú li hauria de recomanar aquesta direcció. És fascinant el que pots trobar, experiències, recomanacions...fins i tot l'oportunitat de formar part de projectes. No és d'això del que es tracta? no és això del que estem parlant?  

No hay comentarios:

Publicar un comentario