sábado, 29 de diciembre de 2012

Web 2.0: Caceres del tresor

La cacera del tresor.

En essència, una cacera del tresor és una hola de treball o una pàgina web amb una sèrie de preguntes i una llista de pàgines web en les quals els alumnes busquen les respostes. Al final s'acostuma a incloure la "gran pregunta". la resposta no apareix directament en les pàgines visitades i que exigeix integrar i valorar lo parès durant la recerca. Les caceres del trsor són estratègies útils per adquirir informació spbre un tema determinat i practicar habilitats i procediments relacionats amb les tecnologies de la informació i la comunicació en general i amb l'accés a la informació a través de la Internet en particular.

Tret d'un article d'en Jordi Adell.
Centre d'Educació i Noves Tecnologies
Universitat Jaume I
http://webquest.xtec.cat/WebCaceres/tresor.htm


Anem a analitzar una cacera del tresor de la següent pàgina:



He triat una que es diu "Los animales domésticos y salvajes":



El text ocupa una petita porció de la part central de la pantalla, mida petita de la font i els colors són cridaners. 

El trobo ben estructurat, els nens han de seguir les passes marcades:

1) Introducció
2) Preguntes 
3) Recursos
4) La gran pregunta 

El principal problema és que a la secció de "recursos" alguns enllaços no funcionen, altres donen massa informació i a d'altres trobem més publicitat que no pas informació. La selecció de les webs no ha estat encertada. Sent aquest el pilar fonamental per realitzar l'activitat, trobo que no s'ha fet una bona feina i que aquesta cacera s'ha de canviar.

L'aparença hauria de ser més agradable, amb dibuixos i sons, els enllaços dels quatre apartats més grans i les webs disponibles millor adaptades (text, vídeos i imatges) al tema principal i als destinataris (no s'indica l'edat).




No hay comentarios:

Publicar un comentario