jueves, 10 de enero de 2013

Què t'agradaria o necessitaries perquè et motivessin en un centre?

La primera cosa que sempre fa falta quan treballes, ja sigui individualment o en grup és positivisme: alegria, ganes de fer coses, de crear, d'aportar i si poden fer coses de profit  i ben fetes encara millor :)

Què fa falta per motivar-me? Primer de tot l'equip, no anirem enlloc si l'equip sencer no està motivat. Com deia un amic meu - parafrasejant en Napoléon, crec recordar- més o menys:

"Fins i tot l 'exercit més ràpid del món anirà al pas del més lent dels seus soldats."

Així que, si tenim companys desmotivats haurem de parlar per motivar-los. Però, hi ha nosaltres? Hem de tenir objectius clars i ganes de millorar. Si tenim eines encara millor, però gràcies al meu bagatge laboral som conscient que les companyies podrien millorar molt en temes de renovació d'equips i de motivació del personal. Sembla que el que diuen no tingui res a veure amb el que fan. I segons puc llegir, les administracions encara ho fan pitjor.

Sí, les eines al nostre abast haurien de ser punteres, els programes i els ordinadors actualitzats i sense virus, tot ben estructurat i a ple rendiment... No m'ho crec. Fins i tot, si així fos, darrera sempre hi ha persones, i les persones no volem ni podem funcionar al 100% cada dia, no som màquines i comenten errades.

El que sí poden fer les administracions és facilitar un mínim acceptable d'eines -ja hi tornem a ser, quin és aquest mínim?-, per el que conta per jo sempre serà l'equip humà. Entre tots de ben segur que tindrem una càmera de fotos, de vídeo, més de dos ordinadors i una amalgama de coneixements pràctics, teòrics, tècnics, de vivències, d'hipòtesi,...  que no tenen preu. Dic jo, que en general el grup voldrà formar part sent conscient que tots podem i hem d'aportar el nostre gra de sorra.

També hem de ser conscients, en alguns casos no hi ha solució. Hi ha persones que no tenen vocació, no els agrada canviar la seva metodologia o estan desmotivats després de X anys lluitant. En aquests casos hauríem de dir les coses clarament: renovar-se o morir. Estem en un punt de no tornada de la nostra societat, els canvis són aquí, els treballadors hem d'aportar valor a les empreses i el valor s'ha de guanyar cada dia. Amb cursos, formació i sobretot ganes de desenvolupar la nostra feina de la millor manera possible.

No és de rebut que un mestre no vulgui saber res de les noves tecnologies o de qualsevol altre tema quan és una realitat que ens envolta i que, per tant, envolta als infants. Només que sigui per ells, ens hem d'informar per poder donar resposta a les dubtes que pugin tenir o al menys, poder dirigir-lo correctament.

Què m'agradaria o necessito perquè hem motivin? Un bon grup de treball, professionals. Que sàpiguen deixar els seus problemes de banda i es puguin focalitzar en el que fan i el que han de fer en cada moment. Perquè hi ha moments per tot i per tots. I ja dic que trobar-lo no és fàcil.


No hay comentarios:

Publicar un comentario